H+H Benelux

H+H Benelux is onderdeel van een internationale groep. De H+H Groep is meer dan 100 jaar in vele Europese landen vertegenwoordigd en is in Europa op één na de grootste producent van cellenbetonproducten met een aanzienlijke marktpositie. H+H houdt zich uitsluitend bezig met het produceren, verkopen en ontwikkelen van cellenbetonproducten van een hoogwaardige kwaliteit. 

Het hoofdkantoor van H+H Benelux is gevestigd in Nederweert direct aan de A2 in de provincie Limburg in Nederland. Centraal gelegen om vanuit hier onze diensten te verlenen aan onze klanten in Nederland, Belgie en Luxemburg.

 

H+H Groep

De kernactiviteiten van de H+H Group is de productie en verkoop van cellenbeton producten. De H+H group bestaat uit H+H International A/S als de moedermaatschappij met dochterondernemingen in Denemarken, Duitsland, Benelux, Polen, Rusland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Duitsland, Polen, Rusland en het Verenigd Koninkrijk zijn ondernemingen met een combinatie van productie en verkoop, terwijl de andere landen enkel de functie hebben als een verkoop onderneming.

 

H+H Geschiedenis

1909

Henrik Johan Henriksen en Waldemar Kähler richtten een steengroeve op genaamd ´Singelsforreningen Omø´.

1914

Doorbraak in de productie van cellenbeton door onderzoek van Alysworth en Dyer.

1918

Waldemar Kähle overlijdt en zijn zoon Gustav Kähler neemt het van hem over.

1919

Koop van de Ølsted Kalkzandsteenfabriek`grindgroeve. Deze fabriek wordt later aangepast voor de vervaardiging van cellenbeton.

1924

Koop van de 'Nymølle Skærvefabriek' in Denemarken. De Zweedse architect A.Eriksson specialiseert zich in het cellenbeton proces. Hij verkrijgt een octrooi voor zijn uitvinding.

1929

Start productie van cellenbeton producten in Zweden. In het begin van de dertiger jaren moest de organisatie extra fabrieken bouwen om te voldoen aan de vraag naar cellenbeton producten.

1933

Henrik Johan overlijdt en zijn zoon Finn Henriksen neemt het van hem over.

1937

Start productie cellenbeton in Denemarken.

1958

Cellenbeton activiteiten in de UK, oorspronkelijk opgericht in 1949 door Chri- siani & Nielsen. Samenwerking in 1958 met H+H. Het Britse bedrijf is nu voor 100% in handen van H+H.

1962

Henriksen en Kähler splitsen hun activiteiten. De organisatie wordt gesplitst in:

  • Een cellenbeton producent, genaamd ´Henriksen en Henriksen A/S´
  • Een minerale wol producent, genaamd ´Rockwool Ltd´

2002

H+H verwerft Hebel Wittenborn en Ytong Hamm Uentrop.

2005

H+H vergroot de productie in Wittenborn. Vanaf voorjaar 2006 produceert de organisatie gewapende elementen als aanvulling op het assortiment. Verwer- ving van 5 fabrieken in Polen. Tevens bouw nieuwe fabriek in Rusland, St.Peters- burg.

2008

H+H start verkoopkantoor in Benelux, gevestigd te Nederweert (Nederland).

2018

H+H verwerft Heidelberger Kalksandstein GmbH en Hunziker Kalksandstein AG. H+H Kalksandstein GmbH wordt daarmee de op één na grootste leverancier van calciumsilicaatproducten (kalkzandsteen) in Europa.

 

 

voordelen cellenbeton blokken